JBL T460BT review | Bluetooth hoofdtelefoon met JBL Pure Bass

De JBL T460BT on-ear draadloze hoofdtelefoon is sinds 2017 op de markt. Volgens JBL is de hoofdtelefoon plat, licht, comfortabel, compact, een accu duur van 11 uur en voorzien van JBL Pure Bass geluid.

Deze punten en mijn eigen ervaringen zullen allemaal terug komen in deze review.

In Nederland is de JBL T460BT vanaf €37,50 te verkrijgen volgens de Tweakers.net Pricewatch bij o.a. bol.com. Wanneer ik google, kan ik de hoofdtelefoon ook buiten Nederland niet goedkoper vinden.

Conclusie / In het kort samengevat

Al met al is de prijs/kwaliteitsverhouding van de JBL T460BT meer dan prima te noemen. Vooral de lage tonen springen er boven uit en zorgt voor een goede overall score. Doordat de lage tonen boven verwachting goed zijn vind ik de midden en lage tonen een beetje aan de doffe kant. De beloofde accuduur komt aardig in de richting van de 11 uur al moet ik zeggen deze nog nooit behaald te hebben. De oorschelp sluit goed af en met een relatief zacht volume ben je al afgesloten van de buitenwereld.

Voor €37,50 krijg je naar mijn mening heel veel hoofdtelefoon voor je geld. Deze hoofdtelefoon is tot op heden absoluut geen miskoop en luister graag naar muziek via de JBL T460BT hoofdtelefoon.

PluspuntenMinpunten
Goede lage tonen/bassMidden en hoge tonen klinken een beetje dof
Oorschelp sluit goed afBeloofde 11 uur accuduur nooit behaald.
Comfortabel design

Specificaties

Technische specificaties 
ConnectieBluetooth 4.0
Bereik10 meter
OplaadbaarJa
Levensduur batterij11 uur
MicrofoonJa, in schelp
Type klankkastGesloten
Hi-res audioNee
Noice CancellingNee
Ingebouwde DACNee
Ingebouwde radioNee
Diameter drivers32mm
Frequenie bereik20 - 20.000 Hz
Gevoeligheid95dB
WaterdichtNee
Functionele specificaties 
Draaibare oorschelpenJa
InklapbaarJa
DraagwijzeHoofdband
Gewicht311 gram
Geschikt voor smartphoneJa, universeel
Geschikt voor sportenJa

Uitpakken

Het uitpakken ging erg eenvoudig. Aan de onderkant zitten twee plastic plakkertjes. Wanneer je deze weg haalt haal je het kartonnen omhulsel van de zwarte doos. Bij het openen van de zwarte doos zie je direct de hoofdtelefoon zitten. Deze zit nog vast met 2 bindertjes die je aan onderkant los moet halen. In een aparte doos tref je een usb kabel en wat boekjes aan.

Installatie

De installatie procedure heeft slechts 2 stappen.

  1. Zet de hoofdtelefoon aan. Dit doe je door de power knop 2 seconden in te drukken. Als de hoofdtelefoon aan staat zie je een blauw licht knipperen.
  2. Open de bluetooth instellingen in je telefoon, zoek JBL T460BT en verbind hiermee.

In gebruik

Na de hoofdtelefoon aangezet te hebben pakt de telefoon automatisch de headset mits bluetooth op de telefoon is ingeschakeld. Dit werkt net als bij andere bluetooth apparaten erg fijn.

Batterij

Na ca 30 uur luisteren en 3 laadbeurten verder kom ik tot de conclusie dat de headset ongeveer 9.5/10 uur meegaat. Dit is dus niet de 11 uur waar mee geadverteerd word.

Bereik

Het bereik is afhankelijk van de ruimtes tussen de 2 en 6 meter nog erg goed. In grote open ruimtes is 6-10 meter ook nog te doen maar merk je toch wel dat de kwaliteit een stuk minder is.

Geluidskwaliteit

Tijdens deze 30 uur heb ik vele soorten muziek geluisterd, Pop, rock, hip hop, dance, etc en vind de overall klank prima klinken. Met name de lage tonen / bass is de JBL T460BT erg sterk. Hoog en midden klinkt aardig maar soms een klein beetje dof. Dit is voor de gemiddelde luisteraar (ook voor mij) absoluut niet storen.

Wanneer het volume zacht staat is er geen brom of zoem te horen wat vaak bij goedkopere draadloze hoofdtelefoons wel het geval is. Wanneer het volume voluit gaat word de kwaliteit wel een stuk minder. Echter, op dit volume raad ik je niet aan te luisteren aangezien de kans op gehoorschade aanzienlijk zal zijn.

De belfunctie heb ik wel getest maar gebruik ik in de praktijk nooit. Gesprekken zijn goed te verstaan, maar doordat de hoofdtelefoon goed afdicht ga je behoorlijk luid praten.

Comfort

Ik gebruik de headset regelmatig in bed en tijdens het trainen in de sportschool. De hoofdtelefoon zit erg comfortabel. Tijdens het hardlopen blijft de headset goed zitten zonder dat deze strak op het hoofd zit. Ook het meenemen van de hoofdtelefoon is gemakkelijk aangezien je de hoofdtelefoon kan inklappen. De hoofdtelefoon is groter en kleiner te maken en heeft daardoor ook een goede pasvorm.

Bediening

De hoofdtelefoon is op twee manieren te bedienen, door middel van de telefoon en door middel van de knoppen op de hoofdtelefoon. De eerste manier op de telefoon werkt in mijn ogen fijner. Doordat de knoppen aan de achterkant van de rechter driver zitten merk ik dat ik continu moeite heb met het vinden van de juiste knop. Dit kan wellicht wennen zijn maar ik pak toch bijna continu de telefoon erbij.

Deze review is 100% onafhankelijk geschreven. Ik word door geen enkele partij betaald of beinvloed voor het reviewen van dit product. Mocht ik wel een gesponsorde review plaatsen, zal ik dit altijd vooraf duidelijk melden. Deze reviews zullen net als niet gesponsorde reviews volledige onafhankelijk worden geschreven.

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geen stemmen aanwezig)
Loading...